misto.zp.ua

Депутати внесли законопроект, який має врегулювати діяльність фахівців з нерухомості

 

Законопроєкт має створити основи для рієлторського самоврядування та заснувати одразу кілька нових органів, що відповідатимуть за угоди з нерухомістю

Втім, фахівці переконані: такий законопроект є порушенням конституційних прав українців та призведе до чималих збитків для людей, які купують або продають житло.

Якщо законопроект все ж ухвалять, то отримати статус агента з нерухомості можна буде лише після проходження професійної підготовки у спеціальному закладі. Стандарти роботи таких фахівців визначатиме Національна федерація рієлторів. До речі, її створення також поки під питанням. На думку експертів, врегулювати ринок нерухомості в Україні на законодавчому рівні необхідно. Проте представлений зараз в Раді законопроект це не вирішує.

Найбільше пропозицій у законопроекті стосуються правових відносин у сфері нерухомості, яка на думку фахівців і без цього є дієвою. Натомість у разі ухвалення документа за кожну угоду з нерухомістю людям доведеться викласти значно більше коштів.

—У Конституції України, зокрема в статті 41, прописано, що кожен громадянин, кожна особа має право вільно розпоряджатися своїм майном. В цьому випадку нам нав’язують нікому не потрібну прокладку в сфері угод купівлі-продажу нерухомості, здачі в найм у вигляді рієлторів, які не несуть ніякої відповідальності, а всього лише, скажімо так, збільшують вартість об’єктів нерухомості, вартість їх здачі в оренду, — підкреслив заступник начальника управління з питань соціально-економічного розвитку та бюджету Запорізької облради Іван Адєлєв. 

Якщо законопроект все ж ухвалять, то отримати статус агента з нерухомості можна буде лише після проходження професійної підготовки у спеціальному закладі. Стандарти роботи таких фахівців визначатиме Національна федерація рієлторів. До речі, її створення також поки під питанням. На думку експертів, врегулювати ринок нерухомості в Україні на законодавчому рівні необхідно. Проте представлений зараз в Раді законопроект це не вирішує.

-Дійсно, як ми і бачимо, в сфері рієлторської діяльності твориться повний хаос. Ніяких важелів впливів фактично немає. І закон про рієлторську діяльність, який би врегулював всі ці спірні моменти, він дійсно необхідний. Але той законопроект в тому вигляді, в якому він внесений на розгляд Верховної Ради, цю другу сферу рієлторської діяльності взагалі не регулює. Він породжує ще більше запитань, — сказав Іван Адєлєв.

Згідно з висновком НАЗК, ця законодавча ініціатива має низку корупційних чинників. Результати експертизи законопроекту Національне агентство разом з власними рекомендаціями надасть Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку на доопрацювання.

Анастасия КАРАТЕЕВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в