misto.zp.ua

Чемпіонат України з «Українського рукопашу «Спас»

2 червня у «Дубовому Гаю» відбувся Чемпіонат України з «Українського рукопашу «Спас» у розділі «Лава на лаву». У змаганнях взяли участь команди різних вікових категорій та з різних регіонів України (Запорізька та Дніпропетровська області). Чемпіонат проводився в партнерстві з «Фестивалем сім’ї».

Запоріжжя вже 8 рік поспіль збирає всі команди для змагання з «Українського рукопашу «Спас», який в 2017 році став національним видом спорту. Також у нашому місті є школа бойового мистецтва «Спас».

Ведучими заходу були Олена Шевчук, координаторка жіночого козацтва, та Олександр Притула, президент Всеукраїнської федерації «Спас». Саме він на час Чемпіонату передав стаю булаву в знак влади на спортивному святі головному судді Костянтину Рижову.

Також на змаганнях були присутні запрошені гості Зінаїда Бойко, Анатолій Пустовар, Антон Карнаух, Олег Сировський, Інна Пенчук та інші, яким була висловнела подяка за допомогу в проведенні Чемпіонату.

На змаганнях були представлені різні вікові категорії. Наймолодшими в цьому році стали козачата 4-5 років (Спас «Воля» та Спас «Яр»), для яких це був їх перший бій, що завершився нічиєю. Наприкінці діти отримали цінні подарунки.

У віковій категорії 10-12 років за першість змагалися такі команди, як Спас «Воля», Спас «Сила» та Спас «Яр», в юнацькій лаві (15-16 років) – Спас «Сила», Спас «Хорти» та Спас «Сокіл Кремінь» (місця лави зайняли відповідні). Ці команди змагалися лише в групах у розділі «Лава на лаву».

Вікова категорія від 19 років була представлена трьома командами: збірна лава із Дніпра, Запоріжжя та Поліцейської академії (Дніпропетровський університет внутрішніх справ, м. Запоріжжя). Вони змагалися не лише в групових «Лава на лаву», але й у «Хрест-навхрест» та «На поясах» (у цьому виді змагалися між собою по одному представнику від лав). Такими представниками від команд були Сергій Ковбасюк, Юрій Борода, Олексій Куценко, Руслан Гордіченко, Родіон Садовников та Аркадій Градченко.

За результатами запеклої боротьби команди посіли так місця:

3 місце – Спас Поліцейської академії;

2 місце – збірна команда Запорізької області;

1 місце – Січеславський Спас (Дніпропетровська область).

Під час музичних пауз для відпочинку козаків виступали Анатолій Сердюк, Аніта Савельєва, Інна Гапон та її учениці Наталя та Поліна Бойко.

  • Особливість «Лави на лаву» у тому, що вона пробуджує наш український дух, нам Бог помагає, і найголовніше – вона формує козацький братерство та єдність, – розповідає Олександр Притула та додає про найменших учасників змагань: – Дуже важливо, що дітки вже з самого дитинства навчаються боротися один проти одного, але в єдності. Цей дух, який спочатку з молоком матері, а потім в оцих іграх наших козацьких закладений, він спрацює потім, але спрацює на благо України.

Глядачі, які дивилися за змаганнями, також мають позитивні емоції:

  • Нам дуже сподобалось, що зібралось стільки потужних класних чоловіків, які показали, що Україна є, Україна сильна, Україна потужна і Україна неподільна. Все було дуже яскраво та організовано, – поділилися своїми враженнями глядачки Наталя та Жанетта.

Ще один Чемпіонат з «Українського рукопашу «Спас» буде проведено восени також в Запоріжжі.

 

 Анастасія Губіна


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в