misto.zp.ua

Біля важливого міста Запорізької області ворог залишив позиції

 

Ситуація щодо російського вторгнення станом на  7 травня 2022 року (22:00) — #ЗСУ, 73 доба

На Запорізькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. За підтримки авіації намагався вести наступальні дії в напрямку населеного пункту Полтавка, зазнав втрат, відійшов на раніше займані позиції.

Підрозділи Сил оборони в районі Поліг успішно нанесли вогневе ураження противнику, знищивши частину його озброєння та військової техніки. Особовий склад ворога залишив позиції.

 Місцеві жителі 7 травня помітили траншеї, що їх вирили російські солдати в районі виїзду на Костянтинівку неподалік Мелітополя.

А в самому Мелітополі з ранку 8 автоматників вишикувалися біля танка на Братському цвинтарі. Навідалися озброєні загарбники до корпусів Таврійського агротехнологічного університету – перевіряли аудиторії, вікна яких виходять на центральний проспект міста.

У нижній частині міста в районі вулиці Олександра Невського від ранку озброєні військові проводили обшуки. А на цвинтарі Нове місцеві чули вибухи та постріли.

Схоже, що таким чином окупанти намагаються забезпечити собі проведення заходів до 9 травня.

# На зайнятих територіях, аби реалізувати свою мету, вдаються до різних нечесних способів.

Наприклад, в Енергодарі відбирають у місцевих документи і обіцяють віддати саме 9 травня — у сподіванні, що велика кількість українців збереться в одному місці та створить необхідну картинку для російських телеканалів.

Щоправда свій парад в місті вони називають не парадом, а акцією «безсмертний полк».

Але це справи не змінює: для того, аби провести пабєдобєсний захід, в Енергодарі перекривають рух у частині міста та виїзди з дворів. У Кам’янці-Дніпровській змушують у понеділок прийти на роботу та взяти участь у параді.

# Ми обов’язково переможемо! Навіть коли здається, що це не так — продовжуйте вірити та підтримувати Збройні Сили України. Єдність — наша головна зброя. Все буде Україна!

Джерело: телеграм канал Запорізької обласної військової адміністрації

Ирина ЕГОРОВА 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в