misto.zp.ua

Альтернатива інтернатам та притулкам

Альтернатива інтернатам та притулкам

В Енергодарі створюють сім’ї патронатних вихователів.

Діти повинні рости в рідній сім’ї, з мамою і татом. Адже родина є тим природним середовищем, де відбувається розвиток особистості дитини. Та буває так, що життя дітей в сім’ї стає нестерпним, сповненим байдужості батьків, а деколи й насилля. Причин, які призводять до складних життєвих обставин і унеможливлюють проживання дитини у родині, – безліч. Тоді постає питання вилучення дитини з біологічної сім’ї.

Саме з метою забезпечення прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, надання їй та її рідним послуг, спрямованих на повернення в родину, створюються сім’ї патронатних вихователів.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.
Патронат є альтернативою державним інтернатам та притулкам. Діяльність сімей патронатних вихователів дає можливість уникнути рішення щодо позбавлення батьківських прав тих татів і мам, яким була потрібна допомога у налагодженні життя.

Створити сім’ю патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати чиюсь родину, але й змога вирішити проблеми власного працевлаштування з достойною грошовою винагородою. Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідно віку на місяць. Соціальна допомога використовується патронатним вихователем у повному обсязі для забезпечення повноцінного харчування, виховання, навчання та розвитку дитини відповідно до її потреб.

Термін перебування дитини у патронатній родині визначається індивідуально в залежності від потреб дитини та процесу вирішення питання щодо її повернення в рідну сім’ю або влаштування під опіку/піклування, усиновлення, в прийомну родину чи дитячий будинок сімейного типу, в середньому складає до 3-х місяців, але в окремих випадках може бути подовжено до 6 місяців.

Хто може стати патронатним вихователем?

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним  чинним законодавством.

Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною. Патронатними вихователями не можуть бути особи, зазначені у статті 212 Сімейного кодексу України, а також особи, чиї діти були засуджені, перебувають або перебували у конфлікті з законом.

За детальною інформацією звертайтесь у Енергодарський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Козацька, 17, кабінет 3, тел. (06139) 6-19-54. «Телефон Довіри»: 5-93-11, 095-666-68-46, 067-842-24-02.

Директор Енергодарського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Сидорик


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в