misto.zp.ua

Відеоблогер із Запоріжжя став ведучим GEEK-шоу

Обложка

Більшість з нас цікавиться сучасною культурою Заходу, і зовсім не звертає увагу на те, що українська культура теж розвивається. Перше українське веб-шоу «Профітролі» створене для того, аби привернути увагу до вітчизняного продукту. Ведучі програми спілкуються з українськими акторами, режисерами та навіть творцями перших українських коміксів, аби глядачі дізнавалися більше про український культурний продукт. Один з ведучих програми, що живе у Запоріжжі, відомий за псевдонімом Тайлер Андерсон, розповів «ПОРОГАМ» про новий формат для українських онлайн-шоу. 

Довідка: спочатку “гіками” іменували людей, які захоплюються високими технологіями (зазвичай комп’ютерами і гаджетами). У 2000-і роки поширилося інше значення слова: людина, яка захоплюється популярною культурою, член субкультури. Є також точка зору, що гіки утворюють єдине співтовариство шанувальників фантастики і технологій.

Хто був автором ідеї створення цього шоу? 

Автором ідеї і засновником шоу є В’ячеслав Бугайов. Власне, він всіх зібрав до купи і дав стартові роздуми, які потім інші підхопили. Він звернувся до мене, бо думав, що в мене є досвід у подібних речах. Як же він помилявся (сміється)!

Звідки взагалі пішла назва “Профітролі”? 

На момент вигадування назви ця чомусь звучала смішно. Адже вона містить в собі 2 слова. Бо перша концепція шоу передбачалаі і легкий тролінг гостей. Себто, хтось був профі, а хтось був тролем. ПрофіТролі. Якось так.

OLLWjh5J8yA

 

Ти також ведеш власний відеоблог “Geek Journal” на Ютубі. Як твої глядачі відреагували на те, що ти будеш ведучим такого проекту?

З великим позитивом. Як зараз згадую, що в мене було мікрощастя, коли бачив під першими випусками «ПрофіТролі» коментарі в дусі: «О, так це ж Тайлер Андерсон». Я відчув, що таки трохи знаменитий, хоч і вперше беру участь в інших проектах, та все ж мене впізнають. Хоча в голову мені така слава не вдаряє, і навряд вдарить, адже попереду ще багато роботи.

Команда зі скількох людей працювала над першим сезоном шоу? Хто вони за родом діяльності?

Над сезоном працювало близько 10 людей, а то і менше. Бо, якщо говорити чесно, то з Наталкою і Робертом я познайомився вже на зйомках. Хто вони і чим займаються, я не знав. А так вся робота щодо препродакшену лягла на мене, Юліану, В’ячеслава Бугайова та Михайла. Не скажу, що вся, але ми були тими самими китами-титанами, що зробили основу. Постпродакшен увесь ліг на тендітні плечі Юліани. І решта команди допомагала, чим могла. В принципі, всі, хто брав участь в проекті вказані в титрах. Їм всім я вдячний. Але найбільше, все ж, В’ячеславу Бугайову, бо він все організував, надав нам кошти, і взагалі був ідейним затійником цього всього діла.

 

Чи легко погоджувались люди на участь у програмі?

На перший сезон я людей не гукав, в принципі, цим займався В’ячеслав. Проте, наскільки мені відомо, людям прийти на наше шоу заважало тільки одне – брак часу. Хоча, з судячи з тих людей, котрих вже запрошую я, на другий сезон народ цілком з легкістю погоджується на участь в шоу і це не може не радувати. Сподіваюсь, що на наступний сезон вдасться дістати «великих риб», котрих можна буде перебивати. Жартую, звісно.

Який випуск шоу, на твою думку, вийшов найбільш вдалим? Який був найбільш цікавим для тебе? 

Найбільш вдалою, як на мене, є  серія випусків про комікси. Певно, це в силу того, що можна було вести певні суперечки, щодо деяких аспектів у цій справі. Серія, котру я б залюбки передивлявся і з задоволенням послухав, якби був глядачем. Мабуть, то через те, що ця тема мене дуже цікавить, адже я люблю комікси і свого часу дуже хотів їх створювати. І під час шоу я дізнався, з якими труднощами доводиться стикатися українським художникам при створенні вітчизняного продукту.

“Профітролі” можуть спокійно конкурувати з програмами на телебаченні. Як ти вважаєш, чи потрібно це вашому проекту? Чи його глядачами має бути лише інтернет-аудиторія?

Мені здається, що шоу зараз на тій стадії, що воно повинно бути де тільки можна. Ми, на превеликий жаль, ще не зібрали необхідної кількості аудиторії. Саме тому для поширення шоу згодиться і телевізор, і інтернет, і бабусі на лавках.

Хоча все ж, якщо вибирати, то на ТБ я б ніколи не пішов. Суцільна цензура мене гнітить. Плюс тоді виникає ризик, що хтось буде нам диктувати правила і нав’язувати напрямок шоу, що абсолютно неприпустимо.

 12oywWLBJQc

Чи виникали якісь цікаві курйози, що залишились за кадром шоу? 

В принципі більшість матеріалу ввійшла в ефір. Проте, було безліч моментів технічного характеру, що не дозволили  показати глядачеві все, що хотілося б. Я знаю, що Юліані, котра займається монтажем всіх випусків, дістався жахливий матеріал. Особливо в плані звуку. Всі переживали через те, що кожен з учасників може налажати. Відчувався тиск і через те, що винайняли професійну студію – я на такій був вперше. Але все сталося зовсім навпаки. Всі виклалися на максимум, а от студія сильно так підкачала. Звук на виході був жахливим. Половина матеріалу запорота відсутністю кадрів, а сама зйомка була кошмарною. Одним словом, Юліана витягла з того що було максимум. І якби не така лажа з боку «професіоналів», можливо, шоу сприйняли б значно краще.

Якби ти потрапив у програму як гість, за якою б діяльністю ти хотів бути відомим?

Перш за все, скажу, що я ні в якому разі не женусь за славою. Мені це не потрібно. Я просто роблю те, що мені подобається. Та все ж, якби мене запросили на подібну програму, то хай би представили мене як ведучого GJ (Geek Journal). А то якось на блогера я точно не тягну. А слово «ведучий» не вбирає в себе поняття монтажу і написання текстів, чим я майже не займаюсь. Ну, окрім сценаріїв, їх я все ж таки, буває, пишу.

Як ти вважаєш, чи варто розвивати подібні програми на українському просторі? 

Звісно варто. Певний фідбек ми все ж отримали, тож є сили робити програму далі. Якщо хтось візьметься робити щось подібне, то я всіма кінцівками за.

Pe1AheuqOm0

У програмі ви висвітлювали досить багато цікавого з української ґік-культури: і кіно, і мультсеріали, і комікси. Та як ти гадаєш, що ще варто показати у новому сезоні шоу?

Світ сповнений культурним різноманіттям. І більшість з нього знайшло відображення в українських медіа. Певна річ, що є ще багато тем для обговорення. Ігри, музика – то все ще попереду. До того ж, українські медіапродукти продовжують створюватися, тож я гадаю, що і тем для випусків буде нескінченна кількість.

Денис Швецов


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в