misto.zp.ua

Хворі на вірусний гепатит С запоріжці отримали шанс на державну підтримку

Хворі на вірусний гепатит С запоріжці отримали шанс на державну підтримку

Запоріжці, хворі на вірусний гепатит С (ВГС), отримали надію на лікування за рахунок держави. В нашій області з’явилися перші безкоштовні вартісні курси для лікування гепатиту С. Але кількість осіб, які потребують лікування, значно вища.

 Нещодавно прийнята Державна цільова програма протидії вірусним гепатитам передбачає фінансування на придбання медичних препаратів для хворих на ВГС на рівні 65 млн. дол. США до кінця 2015 року. Також програмою передбачається залучення додаткового фінансування з обласних бюджетів.

 За даними ВООЗ, Україна посідає перше місце в Європі за темпами поширення інфекції. Так, гепатитом С інфіковано більше 3 відсотків громадян, що становить близько 1 млн. осіб. Невтішні результати підтвердилися під час проведення дослідження, ініційованого Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні (Альянс-Україна, – авт.) наприкінці липня 2013 року.

 Незважаючи на це, обласна програма фінансується лише частково. Так на 2014 рік з обласного бюджету виділили кошти, яких вистачить на лікування лише 40 пацієнтів із більше, ніж 1600 тих, хто на черзі.

 Разом із цим, актуальною проблемою залишається доступ до лікування гепатиту С для представників найуразливіших груп населення.

 Однак спільні зусилля Альянсу-Україна, представників державних структур та активістів із питань розширення доступу до лікування ВГС у межах всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!» вже сприяли затвердженню Державної та обласних програм з протидії поширенню гепатиту С, частковому виділенню коштів з державного бюджету та бюджетів Запорізької, Полтавської, Сумської, Житомирської, Хмельницької, Закарпатської, Тернопільської, Вінницької областей, а також з бюджетів Харкова та Севастополя.

Довідка «Порогів»

Альянс-Україна спільно з Запорізьким обласним благодійним фондом «Гендер Зед» здійснює адвокацію збільшення доступу до лікування ВГС з 2011 року в межах всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!». Головна мета кампанії, що реалізується за підтримки МФ «Відродження» та Levis Strauss Foundation, – підвищення рівня обізнаності населення щодо ВГС; розробка та затвердження державної й обласних програм профілактики та лікування вірусних гепатитів; виділення коштів з державних бюджетів та місцевих бюджетів на лікування; створення і впровадження механізму збору даних щодо рівня інфікування й оприлюднення достовірної статистики; включення уразливих груп до програм профілактики та лікування вірусних гепатитів; об’єднання зусиль громадського сектору та державних структур щодо протидії епідемії ВГС; зниження ціни на діагностику та лікування ВГС.

Олександр ВИТВІЦЬКИЙ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в