misto.zp.ua

Санкционные блокировки добрались до Мелитополя

Мелитопольцев оторвали от соцсетей

Со вчерашнего вечера и в Мелитополе перестали работать заблокированные в связи с санкциями социальные сети и почтовые сервисы.


Не работают почта "Мейл.ру", "Лист.ру", соцсети "Вконтакте" и "Одноклассники" и пр.

О целесообразности происходящего продолжаются споры. Ниже приводим два мнения, касающиеся блокировок. Оба из соцсети Фейсбук, куда активно перебираются жители региона.

Микола Костинян: Друзі, блокування ВК/ОК/тощо - це не самоціль і не кінець, це лише початок і привід.
Далі буде спроба зробити таке:

1. "Чорні скриньки" у всіх провайдерів - для миттєвого блокування чого завгодно і для стеження за нашими діями
2. Новий орган, повний аналог Роскомнадзору
3. Вища вартість інтернету (хто ж має заплатити за це все?)
Який у тому інтерес - утримання влади через контроль інтернету.

Ці дії НЕ проти Росії, це дії проти народу України.

Коли ми підтримуємо блокування ВК - ми цим легалізовуємо обмеження наших з вами свобод на користь інтересів влади.
Тобто це як знайти якогось жахливого злодія і сказати: от ми всі його ненавидимо, тому давайте запровадимо смертну кару.
Запитайте себе: чи можемо ми якось контролювати прослуховування мобільних телефонів силовиками? Чи можемо вберегтися від зловживань? Покарати когось за зловживання?

Отож.

Щось подібне вони хочуть і для інтернету, і ми їм у тому активно допомагаємо".

И другое мнение: 

Владимир Минко: Як же мене тіпає від реакції громадян України та диванних експертів щодо блокування ОК і ВК... "музичку де тепер слухати... а в мене друзів там багато... а в ВК інтерфейс зручніший... а це обмеження моїх свобод... а держава заборонила мені вільно спілкуватися..." і т.д. і т.п.

Щоб нікого не ображати, тому, що таку думку має багато моїх знайомих, спробую декількома тезами довести доцільність блокування зазначених інструментів ворога.

Попередньо, давайте визначимось, що ОК, ВК, Яндекс, Меил.ру, Касперський повністю підконтрольні спецслужбам РФ.

1. Економічний аспект. ОК, ВК, Яндекс, Меил.ру на платних послугах та рекламі заробляють мільйони доларів, чим підтримують економіку ворога. Навіть якщо ви не користуєтесь платними послугами, перебуваючи в цих мережах, ви їх популяризуєте та стимулюєте інших заводити туди рекламу свого бізнесу. Чим сильніша економіка РФ, тим довше наші побратими будуть гинути на Донбасі.

2. Технічний аспект. Як дипломований ІТ-спеціаліст та колишній співробітник Управління по боротьбі з кіберзлочинністю доводжу до Вашого відома, що коли ви реєструєтесь та заходите на свої сторінки в ОК та ВК:

- ви надаєте ворогу усю інформацію щодо себе, кола свого спілкування та аналітичні відомості щодо ваших вподобань. Зазначені відомості дуже корисні для ФСБ та ГРУ МО РФ під час вербування агентурних мереж та планування різних спецоперацій на території України. Також ці відомості, в тому числі і ваші листування з іншими, можуть використовуватися для підбору легенди для впарювання вам трояна за допомогою соціальної інженерії (можливо і через зламаний аккаунт вашого друга).

- ви асоціюєте свою особу зі своєю ІР-адресою. Коли технічні спеціалісти ворога знають вашу ІР-адресу, вони можуть провести аудит вашого обладнання на дірки в безпеці та з великою вірогідністю отримати доступ до ваших жорстких дисків, мікрофону, веб-камери, встановити ваше місце знаходження. Тільки не треба намагатися апелювати на цей пункт тим, хто зараз користується піратською копією Windows)))

- встановлюючи мобільні додатки ОК, ВК, Яндекс, Меил.ру на Android ви САМІ надаєте доступ до особистої інформації в мобільних пристроях: місце знаходження, телефонні контакти, фото-відео матеріали, камери, мікрофони;

3. Людський аспект. Вже давно доведено та й зайцю зрозуміло, що більшість руцьких сервісів у вигляді додатків та програм мають шкідливий код, який надає доступ до ваших пристроїв та ПК. Хочу зазначити, що більшість зламів мереж державних установ України відбулось через людський фактор. Коли бухгалтер чи секретарка чи інший недосвідчений в ІТ співробітник встановлювали на свої ПК подібні росіянські програми, чим надавали доступ до мережі, а далі тільки справа часу, наскільки швидко ворог "розшарить" мережу та скопіює усю цікаву інформацію. Це стосується не тільки державних установ, органів управління та влади, а в тому числі пересічних підприємств та всіляких організацій. Компромати, фінансові звіти, клієнт-банки, особисті відомості, бази даних і ще багато багато чого цікавить нашого ворога. Уся інформація з наших інформаційних систем ворогу цікава та корисна.

На ґвалт "це фсе фантастіка" - мабуть Ви не сильно й знаєтесь на мат частині ІТ-технологій.

На ґвалт "кому я цікавий" - може і нікому, але кожен з нас працює в установах та на підприємствах нашої неньки України, які в глобальній інформаційній війні, цікаві ворогу. Ви можете бути чи стати простим інструментом у здобутті інформації.

Блокування усього руського - це не обмеження свобод, це ВИМУШЕНИЙ захід під час війни! 

Юлия ОЛЬХОВСКАЯ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в