misto.zp.ua

5 просторів для цікавого дозвілля в Запоріжжі

Loft Млин

 Loft Млин

«Пороги» продовжують цикл публікацій про можливості цікавого дозвілля в Запоріжжі. Нагадаємо, раніше ми писали про топ-7 сайтів, де публікуються анонси міських подій. Цього разу наша авторка Маргарита Панасенко дізнавалась про популярні подієві майданчики, що варто тримати в пам’яті, плануючи собі розважальну, освітню чи культурну програму.

LOFT Млин 

Арт-центр LOFT Млин почав працювати всього рік тому і стрімко здобув славу одного з найцікавіших просторів у Запоріжжі. Сьогодні тут відбуваються театральні покази, концерти, художні виставки, фестивалі та різноманітні вечірки. Це вільний простір для будь-яких творчих задумів і планів, тож нічого дивного, що тут збирається найкреативніша молодь міста. Свою назву лофт теж отримав не просто так, адже створений він у приміщенні п’ятиповерхового парового млину, побудованого ще наприкінці ХІХ століття.

Вхід на заходи: вільний або за благодійним внеском (залежно від події).

ed-space

Edison Space Coworking 

Edison Space – це більше, ніж коворкінг! У цьому місці вам неодмінно захочеться стати частиною активної спільноти людей, готових обмінюватися досвідом, ідеями і допомагати один одному в реалізації соціально значущих проектів. Щотижня в коворкінгу відбуваються різні освітні й культурні заходи – тренінги, воркшопи, зустрічі з цікавими спікерами, а також концерти й фестивалі. Наприклад, найближчі події в липні – фестиваль американського кіно, зустріч з журналісткою Громадського ТБ Запоріжжя Оленою Широковою,  а також вже традиційний ярмарок вакансій в рамках соціального проекту «Перспектива».

Олександра Старцева– Я була в цьому місці вперше, на презентації збірки «Insomnia», і мені все дуже сподобалося. Атмосфера дуже затишна і домашня. Не вистачало тільки пледу і чаю з печивом. З майбутніми заходами я не ознайомлювалась, але із задоволенням ще раз би пішла туди. Такі місця потрібні. Вони особливі і задають інший, позитивний настрій, – поділилася враженнями студентка I курсу Запорізького національного університету Олександра Старцева.

Вхід на заходи: вільний або за оплату, зазвичай 50-60 грн. (залежно від події).

Під час бібліотечного ярмарку

Під час бібліотечного ярмарку (фото – Сергій Андрух)

Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека 

Обласна наукова бібліотека також намагається не відставати від сучасності. Тутешні книжкові фонди поповнюються новими виданнями й документами, для читачів проводяться «віртуальні» фотоконкурси. На базі закладу діють центри вивчення іноземних мов, проводяться екскурсії й виставки, літературні зустрічі й кіноперегляди. Є навіть свій коворкінг – СпільноHUB, де можна попрацювати за ноутбуком або взяти участь у тренінгових програмах. До речі, до кінця літа у науковій бібліотеці відкрито читацький дворик, де пропонують почитати нові книжки просто неба або долучитись до буккросингу.

Вхід на заходи: вільний (але треба мати з собою читацький квиток).

Запорізька книжкова толока у "Козак-Палаці" (фото - Сергій Андрух)

Запорізька книжкова толока у “Козак-Палаці” (фото – Сергій Андрух)

Виставковий центр «Козак-Палац» 

«Козак-Палац» – найбільший виставковий центр в Південно-Східній Україні. Окрім виставок, в ньому проводяться фестивалі, форуми, конференції та ярмарки. Одними з найбільш очікуваних подій цього року, наприклад, є IT-форум, фестиваль «Запорізька книжкова толока», «Ярмарок освіти» та «Територія творчості».

Христина Майдук– Минулого року я відвідала «Книжкову толоку», і вона мені дуже сподобалася. Мені подобаються такі заходи і просторі зали, що вибирають для їхнього проведення. Було все дуже зручно, компактно, продумано. Від самої Толоки я отримала купу задоволення, тому що можна було поспілкуватися з дивовижними людьми. Бути присутнім на презентаціях книг і навіть отримати їх у подарунок. Від цього заходу отримала тільки позитивні емоції, – повідомила студентка I курсу Запорізького національного університету Христина Майдук.

Вхід на заходи: залежно від події.

Дирижабль

Антикафе «Дирижабль» 

Каюти «Дирижабля» створені для того, щоб ви могли насолодитися затишною ламповою атмосферою та відпочити після важкого дня. Тут пропонують потонути в подушках з джойстиком з PS4 або XBOX360, увійти в азарт з кікером (він же настільний футбол), провести вечір в кімнаті-кінозалі, весело відзначити свято і навіть почитати книжки за чашкою ароматного чаю. Антикафе відкрито для будь-яких ідей та починань: тренінги, турніри, музичні джеми, ночівлі, фотовиставки, кіноклуби, літературні вечори – і це далеко не весь перелік ініціатив.

Ольга Бадло– Я вважаю, що це цікаве і незвичайне місце, де ви платите не за меню, а за час, проведений в цьому закладі. Я є противником алкогольних напоїв, і це місце просто створене для таких, як я. Тут можна скуштувати безліч безалкогольних напоїв, починаючи від лимонаду з льодом і закінчуючи фрапучино, латте і чаєм з імбиром та корицею. Мені подобається відзначати свята в цьому закладі та просто приходити пограти в «Мафію», адже тут щоразу на тебе чекає щось цікаве і неймовірне, – розповіла Ольга Бадло, працівниця індустрії краси.

Вхід: за тарифами антикафе, якщо вартість події не обумовлена додатково.

Підготувала Маргарита Панасенко

Фото до публікацій взяті зі сторінок LOFT Млин, Edison Space, ЗОУНБ, антикафе “Дирижабль” у фейсбуці.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в